Pages

Happy Newyear!

Steevast begon ons 31 december ritueel in het dorpje waar ik ben opgegroeid en waar alle kinderen op 31 december gaan nieuwjaarszingen. Tussen 08.00 en 12.00 uur trekken alle kinderen door de straten om een nieuwjaarslied te zingen. Volgens traditie wordt het gezang door alle 'huizen' beloond met € 0,05/0,10. In het naastgelegen dorp waar ik nu woon, kennen we deze traditie niet. Klein eigenwijsje hielp opa mee met het uitdelen van de centjes.Voor het slapen van de kinderen werden de kerststerretjes ontstoken en om 00.00 uur proostten ik en mijn lief op 2014. Happy Newyear!4 reacties:

Juffertje in het Groen zei

Mooie foto's! ♥ Geniet met volle teugen van 2014!

Clarieke zei

Wat een leuke traditie! Ik heb er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Bij ons gaat iedereen massaal carbid schieten, maar ik denk dat ik dat nieuwjaarszingen leuker vind :) Ik wens je alle goeds voor 2014!
Groetjes, Clarieke

Indruk zei

Wat enig al die zingende kindjes voor de deur. ik had er nog nooit van gehoord, hier hebben we alleen met Sint Maarten zingende kinderen voor de deur in ruil voor een snoepje. Nog een prachtig en gezond 2014 gewenst! Pascale X

Marit zei

Gelukkig nieuwjaar Marieke! X

Een reactie posten