Pages

Kleine avonturen

In november bezocht ik Flavourites Live en direct bij binnenkomst stuitte ik op de stand van 'Gezinnig'. Een vrolijke stand met alleen maar producten waar mijn hart sneller van ging kloppen. De kracht van 'Gezinnig' zit hem, mijns inziens, in je bewust zijn/worden van de kleine dingen en 'Gezinnig' maakt je daar attent op. Het documenteren en beleven van herinneringen zonder daar nou ontzettend naar op zoek te gaan. In de twijfel tussen het boekje Slaapklets, de Opvoedkalender en het Kleine Avonturen spel, koos ik voor het laatste. Kleine Avonturen is een activiteitenspel dat ouders samen met hun kinderen uitvoeren en het kost geen enkele voorbereiding (best handig voor deze werkende moeder). Ook belandde de vier en versier kalender in mijn tas, mocht je nog geen jaarkalender hebben dan is deze kalender zeker een aanrader!

Het Kleine Avonturen spel besloot ik in te zetten om onze grote superheld en ons klein eigenwijsje te belonen. Een goed rapport, een zwemdiploma, slapen zonder luier, plassen op het potje... allemaal gebeurtenissen die gemarkeerd en beloond worden in ons gezin. Vanaf nu dus op gezinnige wijze. Het eerste activiteitenkaartje, 'jutten', liet ons onze eigen schatten vinden.

Jutten
Wat is er mooier dan zelf je eigen schatten vinden. Jullie gaan samen op juttocht bij een meer, rivier, kanaal, sloot of aan de zee. Verzamel alles wat je vindt in een tas of doos en maak er thuis een tentoonstelling van. Leg er briefjes bij en omschrijf wat jullie denken dat het is. Gebruik je fantasie! Op een landkaart kunnen jullie aangeven met spelden waar jullie denken dat de voorwerpen vandaan komen.
Op pad naar de Weerter en Budelerbergen, een bosgebied met naaldbomen, stuifzand en heide daarnaast is een groot gedeelte van het gebied een militair oefenterrein.Daar waar onze grote superheld direct op zoek ging naar 'soldaatschatten' raapte ons klein eigenwijsje vrolijk de dennenappels en stampte in de plassen (de ultieme beloning ;). Bij thuiskomst werd een landkaart omgetoverd in een schatkaart en werden de schatten tentoongesteld. De briefjes schreef ik op aanwijzing van onze grote superheld. Zo bedacht hij dat een kogel 20 meter door de lucht kon vliegen en bleek dat ons eigenwijsje ervan overtuigd is dat dennenappels als speelgoed voor de bosdiertjes dienen.Nadat alle schatten in de speelhoek werden geëtaleerd werden opa en oma uitgenodigd voor de tentoonstelling.
Het was een geslaagde middag. Op naar de volgende beloning! Ik, uhh... de kinderen kunnen niet wachten...

6 reacties:

Bernice zei

Wat een ontzettend leuk spel en een prachtige blogpost!

You rock mama!

Liefs,
Bernice

Unknown zei

Wat ontzettend leuk zeg! Klinkt inderdaad als een zeer geslaagde middag:-) Liefs Lisanne

Clarieke zei

Dat ziet er super uit! Ik word er vrolijk van :)
Groetjes, Clarieke

Juffertje in het Groen zei

Dat klinkt als een heel fijne aaneenschakeling van bijzondere momenten. Heerlijk!

Unknown zei

Mooie fotos en heb ook even een kijkje op de site van gezinnig genomen. Erg leuk! Dat spel is een leuk middel om er met zn allen met een doel erop uit tegaan en te genieten van de kleine dingen..

Marit zei

Wat een leuk spel! En voor jou weer een mooie gelegenheid voor geweldige foto's!

Een reactie posten