Pages

Landschapsfotografie

Sinds september volg ik een fotografiecursus (vervolg) bij het CKE. Ik volg de cursus om dat ik wil blijven leren, mijn techniek wil verbeteren en het erg leuk vind om met een clubje mensen met dezelfde passie op te trekken. Eind oktober zijn we met de cursusgroep op pad geweest om ervaring op te doen op het gebied van landschapsfotografie. Omdat er een mooie zonsopgang werd verwacht, vertrokken we al om 06.00 uur 's ochtends richting 'Nationaal Park De Maasduinen'. Helaas was dit niet het geval maar het had wel iets, in het pikkedonker in een donker bos, wachtend op het moment dat de zonsopkomst de schoonheid van de natuur aan ons zou tentoonstellen. Na zonsopkomst vervolgde iedereen zijn eigen weg en heb ik me vier uur lang uitstekend vermaakt in het prachtige natuurlandschap. Onze lerares had ons de opdracht meegegeven om geen 'kalenderplaatjes' te schieten. Voor een totale leek in landschapsfotografie viel dat niet mee en voelde ik me op sommige momenten aardig gefrustreerd. Vorige week zijn alle foto's besproken in de les en heeft de cursusgroep de meest aansprekende foto's uit mijn serie vastgesteld:


Ik ben niet ontevreden over het resultaat en heb gemerkt dat landschapsfotografie ontzettend leuk en ontspannend is om te doen. Nu we de foto's hebben besproken zit ik weer boordevol ideeën en ben ik me ook meer bewust van de prachtige omgeving waarin we leven. Vooral in deze tijd van het jaar, in een prachtig herfstzonnetje kleuren de bladeren aan de bomen prachtig rood en goud, de dampende meertjes, de mistige landschappen.. Ik geniet volop van het moois om me heen. Jullie ook?

6 reacties:

Juffertje in het Groen zei

Mooie foto's. Heerlijk zo'n cursus en verrijkend.

Indruk zei

Haha kalenderplaatjes. Begrijp wel wat ze bedoelt :-). Wat heb je een mooie spannende foto's gemaakt joh! Ze zijn prachtig, de eerste is mijn favoriet. Leuk om inderdaad samen dezelfde passie te delen en van elkaar te leren. Pascale X

Miepisch zei

De eerste is eigenlijk de eerste foto waar ik zelf heeeelemaal tevreden over ben, haha! Die 'kalenderplaatjes' hakte er ff flink in, ik kwam er gewoon niet meer uit :)

Unknown zei

Wauw!!! Prachtige foto's!!!!

Marit zei

Wow, wat mooi! X

Een dotje wat zei

Wat gaaf zo'n groepscursus! En het resultaat van deze sessie mag er zijn hoor :-) ik vind de foto met de paddestoel ook erg bijzonder! Liefs Marieke

Een reactie posten