Pages

Superhelden ~ Kinderfeest

In juni werd ons dappere mannetje alweer vijf jaar. Hoewel het mannetje zelf grootse plannen had en diverse bestemmingen voor ogen had besloten we om het thuis te vieren. Eigenlijk gewoon omdat IK dat leuk vond :). Het werd een geslaagd feestje, onderstaand het recept.

De template voor de uitnodiging kocht ik hier, de tekst is naar wens aan te passen. Daarnaast kocht ik hier digitale bestanden om zelf drankwikkels, cakeprikkers en superhelden dipploma's te knutselen.

Voor 10 euro kocht ik een paar meter glanzende stof en naaide in een avondje eenvoudige capejes in elkaar. Alle kinderen kregen bij binnenkomst een superheldencape en de toon was gezet.

De cadeautjes werden uitgepakt door middel van het wijsje: '1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 welke superheld mag mij een cadeautje geven?' Vervolgens kon de speurtocht beginnen.


Voordat het feestje begon hadden mijn lief en ik in de wijk oranje balonnen opgehangen. Door het volgen van het oranje balonnenspoor wisten de superhelden hoe zij hun weg moesten vervolgen. Op de verschillende pleintjes in de wijk speelde we de volgende spelletjes:


Spinnenspel
Doel:
Superhelden zijn niet alleen overdag maar ook ’s nachts helden. Als het donker is, zien ze niets, maar kunnen ze toch heldendaden verrichten. Om te testen of zich tussen deze jongens superhelden bevinden, moeten ze zich bewijzen door geen spinnen te raken en geblinddoekt naar de overkant te komen. Zijn hier helden die dat kunnen?

Omschrijving:
• De superhelden splitsen zich op in twee groepen.
• De spinnen worden verdeeld over de grasvlakte.
• Spiderman loopt geblinddoekt over het gras en volgt de aanwijzingen van de andere superhelden. Het is de bedoeling dat spiderman zo min mogelijk spinnen raakt.

Superhelden krachtvoer spel
Doel:
Superhelden krijgen vaak honger van het verrichten van superheldendaden. Om af en toe even de honger tegen te gaan, eten superhelden soms ook lekkere dingen. Kom op helden, gooi zes en zorg dat je je honger stopt.

Maar let op: wel netjes eten zoals het hoort, want dat doen echte superhelden!

Omschrijving:
• De superhelden gaan met zijn allen in een kring op de grond zitten. De jarige begint met het aantrekken van de superhelden kleding en pakt een mes en vork.
• Met een dobbelsteen wordt om de beurt gegooid tot er iemand een 6 gooit. Ondertussen begint de jarige met mes en vork de chips uit een bak te eten.
• Zodra iemand 6 gegooid heeft trekt de jarige zijn superhelden kleding zo snel mogelijk uit en geeft het door aan degene die 6 gegooid heeft kleed zichzelf zo snel mogelijk aan.

Reddingsmissie

Doel:
Soms gebeurt het dat superhelden niets zien. Een echte superheld is dan toch in staat om op gevoel zijn doel te bereiken. Zijn hier superhelden die zonder iets te zien een heldendaad kunnen verrichten en dichtbij hun doel kunnen komen? Kom op mannen, laat zien dat jullie het kunnen!

Omschrijving:
• Alle superhelden zitten verspreid over een grasveld. Plots land er een parachutist op het veld (paracutist gekocht bij de Action)
• Superhelden sluiten hun ogen en lopen heel langzaam in de richting van de landingsplaats van de parachutist.
• Als een superheld denkt dat hij op de plek is aangekomen waar de parachutist is geland, gaat hij zitten.
• Degene die het dichtst bij de plek zit, is de winnaar.

Hindernissenbaan
Doel:
Niet alle superheldenacties verlopen rustig….soms moet een superheld klimmen, soms vliegen, soms rennen, soms kruipen. De vraag is of tussen deze jongens superhelden zijn die heel hard kunnen rennen om zo een heldendaad te verrichten…maar let op…het is niet altijd makkelijk….helemaal niet als je een ballon moet vasthouden…

Omschrijving:
• Superhelden worden opgedeeld in twee teams.
• Er wordt een slalom parcours uitgezet met pionnen. De teams staan in een rij, de superheld die het eerst op missie gaat krijgt een waterballon. Bij het startsein slalomt de eerste superheld om de pionnen heen, rent een rondje om de boom en rent terug naar zijn team. Het team waarvan alle superhelden als eerste het parcour hebben afgelegd, wint.

Schietoefening
Doel:
Behalve snelheid, het zoeken naar iets als je niets ziet, moet een superheld natuurlijk ook heel goed kunnen mikken. Aan het schieten op de juiste doelen, kun je een echte held herkennen. Zijn hier ook helden aanwezig?

Omschrijving:
• Er worden 7 blikjes opgestapeld op de picknicktafel. Om de beurt krijgen de superhelden een waterpistool en gaan op 2 meter afstand staan. Superhelden krijgen drie pogingen om zoveel mogelijk blikken omver te schieten.

Superbellen blazen
Doel:
Soms is het belangrijk om boeven te vangen. Vangen kan met een handboei, met een touw of soms ook op een andere manier. In deze opdracht heeft de superheld 1 opdracht. Laten zien dat hij een superbel kan maken die zo groot is als een boef. Jullie denken dat dit niet kan? Laat maar eens op en oefen er op los….wie maakt de grootste bellen? Superbellen koop je natuurlijk hier. (in deze blogpost kun je zien hoe het werkt)

Het zal jullie niet verbazen, aan het einde van de middag ging iedereen mèt een superhelden diploma, medaille en snoepzak naar huis.
4 reacties:

Een dotje wat zei

Wat een cool kinderfeest zeg! Superleuk gedaan :-)
De mannen zullen er zeker van genoten hebben!!
En gefeliciteerd nog, liefs Marieke

Moments we love zei

Wat een superfeest! Tijn zal genoten hebben dankzij zijn supermama!

X Bernice

Indruk zei

Wat een werk heb je er van gemaakt maar de feestjes thuis zijn nog altijd het leukste hoor! Ziet er supergaaf uit, wat zullen ze genoten hebben. Pascale X

Marit zei

Klinkt geweldig :-)

Een reactie posten